Stortinget - Møte mandag den 22. mars 2021

Dato: 22.03.2021
President: Tone Wilhelmsen Trøen

Søk

Innhold

Formalia

President: Tone Wilhelmsen Trøen

Presidenten: Presidenten vil av smittevernhensyn foreslå at publikumsgalleriet holdes stengt også under dagens møte. – Det anses vedtatt.

Representantene Kari Henriksen, Bjørnar Moxnes, Une Bastholm, Øystein Langholm Hansen, Ingvild Kjerkol og Erlend Wiborg, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Valg av settepresidenter

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges to settepresidenter for Stortingets møter denne uken, og anser det som vedtatt.

Presidenten vil foreslå Svein Harberg og Heidi Greni. – Andre forslag foreligger ikke, og Svein Harberg og Heidi Greni anses enstemmig valgt som settepresidenter for denne ukens møter.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide overbrakte 11 kgl. proposisjoner (se under Referat).

Presidenten: Representanten Per Olaf Lundteigen vil fremsette et representantforslag.

Per Olaf Lundteigen (Sp) []: På vegne av Kjersti Toppe, Heidi Greni, Willfred Nordlund og meg sjøl vil jeg legge fram forslag om at Nav-kontor skal tilby faglig hjelp med minst samme åpningstider som kommunens rådhus.

Presidenten: Representanten Bengt Rune Strifeldt vil fremsette et representantforslag.

Bengt Rune Strifeldt (FrP) []: På vegne av stortingsrepresentantene Per-Willy Amundsen, Hanne Dyveke Søttar, Kjell-Børge Freiberg, Morten Ørsal Johansen, Tor André Johnsen, Terje Halleland, Giske Meininger Saudland, Sivert Bjørnstad og meg selv har jeg gleden av å framsette et representantforslag om lokalt selvstyre for motorisert ferdsel i utmark.

Presidenten: Representanten Hans Andreas Limi vil fremsette et representantforslag.

Hans Andreas Limi (FrP) []: På vegne av representantene Silje Hjemdal, Erlend Wiborg og meg selv vil jeg fremme forslag om å sikre tilgjengelighet hos Nav.

Presidenten: Representanten Erlend Wiborg vil fremsette et representantforslag.

Erlend Wiborg (FrP) []: På vegne av stortingsrepresentantene Jon Georg Dale, Sylvi Listhaug, Hans Andreas Limi, Helge André Njåstad og meg selv har jeg gleden av å legge frem forslag om å forbedre permitteringsreglene ved å redusere arbeidsgiverperioden.

Med den siste nedstengingen her i Oslo, Viken og flere steder ber vi om at forslaget behandles etter forretningsordenens § 39 c.

Presidenten: Representanten Siv Mossleth vil fremsette et representantforslag.

Siv Mossleth (Sp) []: På vegne av representantene Bengt Fasteraune, Liv Signe Navarsete, Geir Adelsten Iversen, Willfred Nordlund og meg sjøl har jeg gleden av å fremme et representantforslag om å styrke kortbanenettet.

Presidenten: Representanten Bjørnar Moxnes vil fremsette et representantforslag.

Bjørnar Moxnes (R) []: Rødt foreslår å forhindre økt ulikhet etter koronapandemien og sikre en rettferdig fordeling av kriseregninga.

Presidenten: Representanten Freddy André Øvstegård vil fremsette et representantforslag.

Freddy André Øvstegård (SV) []: På vegne av representantene Kari Elisabeth Kaski, Nicholas Wilkinson, Eirik Faret Sakariassen, Petter Eide, Karin Andersen, Lars Haltbrekken og meg selv har jeg gleden av å sette fram et forslag om kamp mot rasisme.

Presidenten: Representanten Sandra Borch vil fremsette et representantforslag.

Sandra Borch (Sp) []: På vegne av stortingsrepresentantene Heidi Greni, Siv Mossleth, Willfred Nordlund, Geir Adelsten Iversen og meg selv vil jeg fremme forslag om å revidere lov om motorferdsel i utmark og vassdrag med sikte på å redusere byråkrati og sikre økt lokalt selvstyre til kommunene.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten opplyse om at sak nr. 13, Referat, vil bli behandlet før sak nr. 1. Presidenten ber derfor representantene om å bli sittende til referatet er behandlet.

Videre vil presidenten opplyse om at møtet i dag vil fortsette utover kl. 16.