Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Undersøkelse av tilbudet til voksne om grunnskoleopplæring

Dokument nr. 3:14 (2007-2008), Innst. S. nr. 76 (2008-2009)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Dokument fra RiksrevisjonenSaken er behandlet i kontroll- og konstitusjonskomiteenInnstilling avgitt 27.11.2008Innst. S. nr. 76 (2008-2009)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet rapport fra Riksrevisjonen om opplæringstilbudet til voksne. I Riksrevisjonens undersøkelse kommer det frem at voksnes deltakelsen i tilpasset opplæring på grunn- og videregående skole, har vært lavere enn forventet. Mange kommuner har ikke slikt tilbud til sine innbyggere, og kunnskapen om rettighetene er dårlig. Det kommer også frem at fylkesmennene i liten grad fører tilsyn med i hvordan den lovfestede retten til tilpasset opplæring blir ivaretatt. Kontroll- og konstitusjonskomiteen sier blant annet i sin innstilling at dersom arbeidsledigheten stiger, vil voksne uten fullført grunnopplæring være en utsatt gruppe. Komiteen sier videre at den forutsetter at departementet følger opp tiltak for å forbedre ordningen.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 27.11.2008

    Behandlet i Stortinget: 03.12.2008