Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Representantforslag om nye tiltak for en mer human rusomsorg

Dokument 8:64 S (2014-2015), Innst. 278 S (2014-2015)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Forslag fra André N. Skjelstad, Ketil Kjenseth, Ola Elvestuen, Sveinung RotevatnSaken er behandlet i helse- og omsorgskomiteenForslag fra (V)Innstilling avgitt 21.05.2015Innst. 278 S (2014-2015)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Forslag om nye tiltak for en mer human rusomsorg ble drøftet i Stortinget på bakgrunn av forslag fra representanter fra Venstre. Stortinget har vedtatt å be regjeringen vurdere å gjøre Narkotikaprogram med domstolskontroll, som i dag finnes i Oslo og Bergen, permanent, samt vurdere utvidelse til andre byer. Videre har Stortinget vedtatt å be regjeringen gjennomføre en sammenstilling av bruken og erfaringer med henholdsvis Narkotikaprogram med domstolskontroll, ruskontrakter i kommuner og politidistriktene, og bruken av konfliktråd i friomsorgen med tanke på videre utvikling av behandlingsrettede kontrakter som alternativ til tradisjonell soning for ruspasienter. Det ble også vedtatt å be regjeringen se nærmere på tilbudene til de mest hjelpetrengende rusavhengige.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 21.05.2015

    Behandlet i Stortinget: 04.06.2015