Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden

Riksrevisjonens undersøkelse av samiske elevers rett til opplæring i og på samisk

Dokument 3:5 (2019-2020), Innst. 211 S (2019-2020)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Dokument fra RiksrevisjonenSaken er behandlet i kontroll- og konstitusjonskomiteenInnstilling avgitt 24.03.2020Innst. 211 S (2019-2020)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet og vedlagt protokollen innstilling fra kontroll- og konstitusjonskomiteen om Riksrevisjonens undersøkelse av samiske elevers rett til opplæring i og på samisk. Komiteen viste til vårt felles ansvar for å ta vare på Norges opprinnelige språk og at et språk er truet når det ikke lenger blir overført mellom generasjoner. Lule- og sørsamisk er særlig truet. Komiteen merket seg at Riksrevisjonen påpekte svakheter i tilbudet om opplæring i og på samisk både når det gjelder innholdet i tilbudet, samiske læremidler, lærernes kompetanse og tilbudet om fjernundervisning. Komiteen understreket at tilgang til samiske læremidler er en nødvendig forutsetning for et godt og likeverdig opplæringstilbud. Komiteen registrerte også svakheter i organsiering og gjennomføring av fjernundervisning. Videre merket komiteen seg den store mangelen på kvalifiserte lærere i samiske språk og støttet anbefalingen fra Riksrevisjonen om iverksettelse av tiltak for å få flere lærerstudenter.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 24.03.2020

    Debattert i Stortinget 05.05.2020
    Votert i Stortinget 05.05.2020