Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Representantforslag om opphevelse av § 7 annet ledd i lov om Stortingets ombudsmann for forvaltningen

Dokument 8:161 L (2010-2011), Innst. 35 L (2011-2012), Lovvedtak 1 (2011-2012)

Status: Lovsaken er ferdigbehandlet og sanksjonert i statsråd. Opplysninger om ikrafttredelse fremgår nederst i høyre kolonne.

Lovforslag fra Anders Anundsen, Hallgeir H. Langeland, Hans Olav Syversen, Martin Kolberg, Per-Kristian Foss, Per Olaf Lundteigen, Trine Skei GrandeSaken er behandlet i kontroll- og konstitusjonskomiteenForslag fra (FrP), (Ap), (Sp), (H), (KrF), (SV), (V)Innstilling avgitt 27.10.2011Innst. 35 L (2011-2012)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Et enstemmig storting har vedtatt endringer i lov om Stortingets ombudsmann for forvaltningen, som heretter får korttittelen sivilombudsmannsloven. Forslagene til endringer ble fremmet i et representantforslag fra samtlige partier. § 7 annet ledd oppheves. Ved en henvisning til tvisteloven kapittel 22 har denne bestemmelsen begrenset ombudsmannens adgang til forvaltningens saksdokumenter etter hovedsakelig de samme regler som gjelder for bevisforbud og bevisfritak for domstolene. Som følge av Sivilombudsmannens utvidede innsynsrett, er det i § 9 annet ledd tatt inn en presisering av at taushetsplikten for ombudsmannen og hans personale også gjelder informasjon som er gradert i henhold til sikkerhetsloven eller beskyttelsesinstruksen. Det er også foretatt noen mindre justeringer og korrigeringer i andre bestemmelser.

  • Behandling og vedtak

    Lovsaken er ferdigbehandlet

  • Slik stemte representantene

    Første behandling:
    Voteringsoversikt

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 27.10.2011

    Behandlet andre gang i Stortinget 15.11.2011