Stortinget - Møte torsdag den 8. mai 2003 kl. 10

Dato: 08.05.2003
President: Inge Lønning

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Innstilling fra forsvarskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Marit Nybakk, Rita Tveiten, Gunnar Halvorsen, Kjell Engebretsen og Svein Roald Hansen om forvaltningen av Oscarsborg festning og andre festningsverk som er besluttet tatt ut av militær bruk ((Innst. S. nr. 196 (2002-2003), jf. Dokument nr. 8:80 (2002-2003)))

  • Sak nr. 2

    Innstilling fra forsvarskomiteen om Ombudsmannsnemnda for Forsvarets innberetning om virksomheten i tiden 1. januar - 31. desember 2002 ((Innst. S. nr. 195 (2002-2003), jf. Dokument nr. 5 (2002-2003)))

  • Sak nr. 3

    Innstilling fra finanskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Per Erik Monsen, Øyvind Korsberg, Øyvind Vaksdal og Henrik Rød om å evaluere effekten av hydrofluor-/perfluorkarboner (HFK/PFK)-avgiften ((Innst. S. nr. 188 (2002-2003), jf. Dokument nr. 8:74 (2002-2003)))

  • Sak nr. 4

    Interpellasjon fra representanten John I. Alvheim til helseministeren:
    "Sosial- og helsedirektoratet har etter oppdrag fra Helsedepartementet laget en utredning på samhandling mellom helsetjenestens nivåer. Det foreslås at sykestuene i fremtiden får benevnelsen distriktsmedisinske sentre, DMS. Det konkluderes med at DMS kan ha spesialisthelsetjeneste som poliklinikk, ambulant virksomhet, dag- og heldøgnstjeneste. De kommunale heldøgnstjenester i DMS kan være lokal legevakt, allmennlegekontor, fysioterapi og sykehjem. Det foreslås i utredningen fra Sosial- og helsedirektoratet at 1) DMS kan drives som "desentraliserte" avdelinger under et helseforetak som er faglig og økonomisk ansvarlig, og 2) DMS kan drives av en kommune på oppdrag fra RHF/HF med avtaler som sikrer faglig forsvarlighet og økonomi.
    Ser statsråden for seg at enkelte lokalsykehus uten akuttberedskap kan bli omgjort til distriktsmedisinske sentre?"

  • Sak nr. 5

    Interpellasjon fra representanten Haakon Blankenborg til utenriksministeren:
    "Spørsmålet om spredning av masseødeleggelsesvåpen, herunder kjernefysiske våpen, er mer sentralt enn på lenge. Da Ikkespredningsavtalen ble forlenget på ubestemt tid i 1995, ble kravene til tilsynsprosessen skjerpet med et sett av "Prinsipper og målsettinger for kjernefysisk ikke-spredning og nedrustning". Under tilsynskonferansen for Ikkespredningsavtalen i 2000 ble målsettingene ytterligere spesifisert gjennom en handlingsplan for kjernefysisk nedrustning og ikkespredning. I tiden 28. april - 9. mai i år skal det avholdes et nytt forberedelsesmøte fram mot tilsynskonferansen for Ikkespredningsavtalen i 2005.
    Hva har Regjeringen gjort for å støtte opp om handlingsplanen, og hva vil Regjeringen gjøre for at planen kan bli gjennomført?"

  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 12.50.