Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden

Lov om likestilling og forbud mot diskriminering (likestillings- og diskrimineringsloven)

Prop. 81 L (2016-2017), Innst. 389 L (2016-2017), Lovvedtak 118 (2016-2017)

Status: Lovsaken er ferdigbehandlet og sanksjonert i statsråd. Opplysninger om ikrafttredelse fremgår nederst i høyre kolonne.

Lovforslag fra Barne- og likestillingsdepartementetSaken er behandlet i familie- og kulturkomiteenInnstilling avgitt 01.06.2017Innst. 389 L (2016-2017)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har vedtatt ny likestillings- og diskrimineringslov. Loven innebærer at de fire gjeldende likestillings- og diskrimineringslovene fra 2013 (diskrimineringsloven om seksuell orientering, likestillingsloven, diskrimineringsloven om etnisitet og diskriminerings- og tilgjengelighetsloven) erstattes av én ny, samlet lov. En samlet lov vil gi et mer enhetlig vern for alle diskrimineringsgrunnlagene. I tillegg er diskrimineringsvernet styrket ved at det er vedtatt enkelte nye bestemmelser som ikke følger av dagens diskrimineringslovgivning. Blant annet utvides plikten til universell utforming av IKT til også å omfatte utdannings- og opplæringssektoren, det er vedtatt en ny bestemmelse om at læremidler og undervisning i barnehager, skoler og andre utdanningsinstitusjoner skal bygge på likestillings- og diskrimineringslovens formål, forbudet mot aldersdiskriminering er utvidet til å gjelde på alle samfunnsområder og det er en utvidet adgang til positiv særbehandling av menn.

  • Behandling og vedtak

    Lovsaken er ferdigbehandlet

  • Slik stemte representantene

    Første behandling:
    Voteringsoversikt

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 01.06.2017

    Behandlet andre gang i Stortinget 15.06.2017